قبلا براتون گفتم که من خودم زمستون ها یکی دوتا مشکل برام پیش میاد. یکی اینکه دور ناخنهام پوسته پوسته می شه و دیگه اینکه گونه هام کمی خشک می شه و گاهی سرخ می شه و می خاره.
و گفتم که در فصل زمستون و هوای سرد و خشک ممکنه دستهاتون خشک و زبر و پوست پوست بشه. ممکنه صورتتون به خصوص در قسمت گونه ها خشک و قرمز بشه و بخاره یا بسوزه. ممکنه لب هاتون خشک و پوست پوست بشه یا حتی هی خون بیاد. ممکنه پوست بدنتون خشک بشه و خارش بگیره و بعد از شیو یا اپیلاسیون حسابی بسوزه و بخاره. ممکنه کف پاتون خشک و زیر و تیز بشه. ممکنه جوش زیاد بزنین. ممکنه اصلا پوست کهیر بزنه.
خوب، چه کنیم؟
بالاخره هر چیزی راه حل داره!
4. حواستون به دست هاتون باشه!
زمستونا کم دستتون رو بشورین. هرچی بیشتر آب و صابون به دستتون بخوره پوست دست و دور ناخنتون بیشتر خشک می شه. تا مجبور نیستین دستتون رو آب نزنین. خانمهای خونه، دستکش موقع شستن ظرف و میوه و کارهای خیس یادتون نره. دستکش ضخیم آشپزخونه برای کار با آب و دستکش یکبار مصرف نازک لاتکس برای گردگیری و تماس با گوشت و غیره. گرد و خاک دشمن پوسته! گوشت و مرغ باکتری هایی داره که می تونه زیر ناخن یا لای درزهای پوستتون زندگی کنه و مریضتون کنه. به هیچی دست نزنید! اونهایی که به هیچ قیمتی حاضر نیستند دستکش دستشون کنند، لا اقل آب داغ انقدر نریزید روی دستتون. آب رو ولرم کنین. هر چی آب داغ تر باشه پوست خشک تر می شه.
کرم مخصوص دست و ناخن، یا کرم معمولی یا وازلین رو هر شب به دستتون بزنین. ماست مالی نکنین، قشنگ به همه سوراخ سنبه های دور و زیر ناخن فروببرین کرم رو. در طول روز هم همراهتون باشه و بعد از شستن دست یه کمی کرم یا لوسیون بزنین.
اگر دست هاتون خیلی خیلی خشکه یا دور ناخنهاتون پوسته پوسته شده، کرم یا پماد اوسرین+اوره از داروخانه بگیرین. هم ترکیبی می دن و هم کارخونه ایش هست. کلا این پماد برای پوست های خشک و ترک خورده، چه دور ناخن، چه لب، چه دست، چه پا خیلی خوب جواب می ده.
5. حواستون به پوست صورتتون باشه!
اگر هر وقتی تنبلی می کنین و مرطوب کننده نمی زنین، زمستون باید به صورتتون مرطوب کننده بزنین. صبح و شب! دیدین چقدر زمستون کرم پودر بد روی پوستتون می خوابه؟ مال اینه که پوست خشکه! مرطوب کننده بزنین.
صورت رو تا جای ممکن آب کم بزنین. در حد یک بار صبح و یک بار در طول روز. به جز اونهایی که جوش زیاد دارند، بقیه به صورتشون صابون نزنند. برای پاک کردن آرایش در زمستون بهتره از شیر پاک کن استفاده کنین و صورت رو نشورین. اگر حتما باید صورتتون رو بشورین شوینده های فومی و کرمی تهیه کنین، نه ژلی و صابونی. کلا هر نوع پوستی دارین و هر شرایطی رو در طول سال رعایت می کنین، توی زمستون توصیه های یک درجه خشک تر از خودتون رو رعایت کنین.
کلا و به خصوص در فصل زمستون روبالشی تون رو زود به زود عوض کنین و بشورین. اجازه ندین هیچ چیز پوست صورتتون رو تحریک کنه. نه خودتون، نه دیگران تا مجبور نیستین به پوست صورتتون دست نزنین! لازمه بگم جوش ها رو نکنین و باهاشون ور نرین؟!
6. حواستون به موها و کف سرتون باشه!
خوب حالا که پوست همه جای بدن رو گفتیم، خوب پوست کف سر هم طفلک پوسته دیگه. تو زمستون پوست کف سر هم خشک و لابه لایه می شه و حتی ممکنه پوسته ریزی اون رو به صورت شوره ببینین. به جز کسانی که موهاشون وحشتناک چربه، بقیه اقلا یک بار در میون (نیمه چرب ها) و هر بار (خشک ها) باید توی حموم و بعد از شامپو و آبکشی نرم کننده بزنن. این نرم کننده رو پوست کف سرتون هم بزنین و بذارین کمی بمونه تا پوست کف سر مرطوب بشه. در مورد پوست کف سر، مثل بقیه قسمت های پوست، داغ بودن بیش از حد آب و طولانی بودن حموم هم خیلی مضره.
توی فصل زمستون موها خیلی خشک می شن. یعنی موهای خشک تقریبا به حالت شکننده می رسن و موهای متوسط تا چرب هم به سمت خشکی می رن. به خصوص از حدود ده سانتی پایین تر از کف سر. برای موهای خیلی خشک و شکننده شامپوهایی هست که به اسم anti-hair fall یا anti-breakage یعنی ضد ریزش یا شکستن مو درست شده که اینها مخصوص موهاییه که از شدت خشکی شکننده می شن و از وسط می شکنند و می ریزن. از این شامپوها تهیه کنین.
برای بیرون از حموم، اونهایی که موهای وز دارند این مطلب رو بخونن و بقیه هم این مطلب رو بخونن.
حواستون باشه، اگر زمستون خوب به پوستتون رسیدگی نکنین، کل عید و فصل بهار رو باید با پوست خشک و ملتهب بگذرونین و اون وقت تا میاد بالاخره خوب شه، یکهو تابستون و آفتاب از راه می رسن و پدر پوستتون رو در میارن! شما مسئول پوستتون هستید!
پی نوشت: اگر قصد دارین امسال راحت و بی دردسر خونه تکونی کنین، راهنمای خانه تمیزتر رو فراموش نکنین.
***
چند کلمه با دوستان: عزیزان من خودم واقف هستم که یک ماه و نیمه سوالات جدید رو پاسخ نداده ام و منتشر نکرده ام و واقعا متاسفم. اگر این موضوع شما رو ناراحت می کنه، خواهش می کنم یک لحظه خودتون رو جای من بگذارید که اون قدر مشغولیت دارم که با وجود علاقه شدیدم به این کار و به دوستان خواننده سایت، موفق نمی شم سوالات رو جواب بدم. من شبانه روز به فکر راههایی هستم که وقت و انرژی بیشتری برای گذاشتن مطالب جدید و پاسخگویی به سوالات و انجام مشاوره های تلفنی و ایمیلی پیدا کنم و گاهی شب از این فکرها خوابم نمی بره. از اینکه مثل همیشه صبور هستید، ممنونم. در ضمن قصد ندارم کلا بخش پرسش و پاسخ رو کنسل کنم، بلکه نیاز به زمان و انرزی دارم تا سوالات آذر رو تموم کنم و بخش پرسشهای بهمن رو باز کنم. باورتون می شه تصور اینکه وقتی بازش کنم چقدر تند تند سوالات جمع می شه، چقدر بهم انرژی منفی می ده؟ اینها رو نوشتم که هم بهتر من رو درک کنین و هم اگر نظر و ایده ای به ذهنتون رسید، برام بنویسین. وگرنه قصدم اصلا منت گذاشتن و چیزهای مشابه نیست. من چی نپوشیم و شما رو دوست دارم و از کارم لذت می برم. شاد باشید.
دیدگاهها
یه جعبه شبیه جعبه کفش تصور کن ... حالا درشو باز کن، توش پر از گل رز صورتی و تازه است که مرتب کنار هم چیده شده ... این از طرف من تقدیم به تو که خودت گلی...
من مدتهاست به خودم ياد دادم هر چيزي جاي پرسيدن نداره . پس تكليف مطالعه كردن و به خود زحمت دادن چي ميشه . چرا بايد هي بيام اينجا سوال بپرسم و شما رو اذيت كنم درصورتيكه ميتون با يه سرچ جواب سوالم رو پيداكنم . فرصت سوال كردن رو گذاشتم براي موارد خاصي كه يا تو گوگل نيست يا شايد من من دركشون نكنم وبا زبان تو بهتر بفهممشون . اين از ارزش چي نپوشيم چيزي رو برام كم نكرده و مثل هميشه ميام و ميخونمش حتي يا سوالي نپرسم يا نظري نذارم .ممنونم.
بچه به موهاتون روغن ارگان یا مراکشی بزنین... سری قهوه ا گلیس و اسپری دوفارش همین روغن رو داره.. اگه ترکیه رفت و امد می کنین بگید براتون از اونجا روغن ارگان بیارن..اینجوری نوشته می شه argan oil عین سرم مو می مونه.. بعد از حموم وقتی موهاتون یه کم نم داره بزنین به موهاتون و بعد عشق کنین... یعنی معجزه می کنه..
بچه های تبریز می تونن اصلش رو از فروشگاه نکیسا تو تقاطع شهناز و 17 شهریور بخرن..
بزارید بگم که من موهامو اصلا رنگ نکردم ولی انقدر وحشتناک بود که ارایشگرم ازم پرسید با محلولهای شیمیایی کار می کنم؟ بعد اینو بهم معرفی کرد. هر دوتاش رو خریدم 53 تومن اول به نظرم زیاد اومد ولی الان حاضر نیستم چیز دیگه ای به موهام بزنم..
کلا سری های گلیس برای موهای اسیب دیده هستن ولی سری قهوه ای و حاوی ارگانش یه چیز دیگه اس...
خیلی هم ممنون بخاطر این مطلب مفید خیلی بدردم خورد .
من دنبال اون مطلب که درمورد مراقبت از موها نوشتی بودم ولی پیداش نمی کنم. یادمه همون موقع ها قسمت اول رو نوشتی و قسمت دوم رو هرچی منتظر موندم خبری ازش نشد یا اینکه شاید من از دستش دادم.
کلا چون آرشیو موضوعی نداری خیلی سخت شده سرچ کردن مطالب نگارا جون. توی وبلاگ همیشه راحت پیدا می کردم مطالبو.
همه ما خواننده های چی نپوشیم باید تولد شما رو جشن بگیریم و از خدا تشکر کنیم.
شما شادی رو به همه ما بدون هیچ چشم داشتی هدیه دادین و ما رو با زندگی جدید شروع کردین
برای بودنتون از خدا ممنونم
تولدت مبارک نگارا جونیم البته با یه روز تاخیر ببشخید
امیدوارم به هر چی میخوای برسی
بخاطر تموم مهربونایت هم تشکر میکنم
:-*:-*:-*
@-}--@-}--@-}--
عزیز دلم تولدت مبارک . امیدوارم همیشه شاد و سلامت و موفق باشی . امیدوارم به تموم آرزوهای قشنگت برسی :-***
ببین ، بخش پرسش و پاسخ رو بر اساس موضوع دسته بندی کن، نه بر اساس تاریخ.
منظورم اینه که سوالات مربوط به پوست و مو جدا، نوغ هیکل جدا، سوال در مورد انتخاب لباس و پارچه و ... رو هم جدا کن. این طوری من اگه مثلا سوالی در مورد پوست داشته باشم راحت میرم تو بخش مربوطه و نگاهی به سوالات قبلی میتدازم تا ببینم میتونم به جواب برسم یا نه. اگه رسیدم که هیچ. اگه نه سوالم رو میپرسم. وقتی بر اساس تاریخ باشه، گشتن بین اونها برای رسیدن به چیزی که میخوایم سختتره.
ضمنا اگه دوستی داری که در زمینه پوست و مو تخصص داشته باشه ببین میتونی ازش کمک بخوای که جوابهای این قسمت رو اون بده؟ اخه بعضی سوالاتی که پرسیده میشه تخصصیه. این طوری از حجم کارت هم کم میشه.
شما با دکمه جستجو می تونی در مورد هر چی خواستی مطلب و سوال و جواب پیدا کنی.
من موهام حالت داره و بسیار نرمه ولی روی موهام که همیشه در تماس با روسری و مقنعه بوده بعد از حموم کمی وز میشه تو یه سایت خوندم که اگر موها سریع خشک بشن این حالت پیش میاد .
حالا من از حموم که میام اولا موهام رو خیلی با حوله خشک نمی کنم فقط می گذارم بین حوله و کمی فشار میدم نه این که حوله رو صد بار بکشم به موهام و روی موهام رو شل می بافم که رطوبتش سریع خشک نشه و بعد از یکی دو ساعت باز می کنم و اصلا وز نمی کنه به همین راحتی. خیلی هم براق و خوش حالت میشه
حتما امتحان کنید
تشکر بابت مطلب خوبت. راستش بخش پرسش و پاسخ پر از سوالاتیه که یا تکرارین یا بی منطق و یا که اصلن بیشتر درد و دلن و در حوزه تخصصی شما نیستند و باید با یک روانشناس مطرح بشن . البته که شما همیشه با مطالعه جوابگو هستین و تاکید می کنین که از جانب یک دوست دارین نظر می دین اما پیشنهادم اینه که با توجه به این حجم از سوالات و گرفتاری سوالاتی که دانشی به مخاطب های چی نپوشیم که کل مطالب سایت رو خوندن اضافه نمی کنن حذف کنید مطمئنم بیشتر از نصف سوالات کنار می رن و سوالات جدید و مفید برای همه باقی می مونن
خسته نباشيد و خدا قوت.
ممنون بابت همه مطالب خوب.
من همه مطالب رو هميشه و حتي چند باره مي خونم .
اما خوب سعي ميکنم با سوال يا کامنت زياد وقتون رو نگيرم . باز هم ممنونم
عزیزم اگه یه کرم شب فقط 8%AHA s داشته باشه باز برای پوستهای خشک و حساس بده .مخصوصا تو این فصل زمستون؟
نگارای عزیر این پماد اوسرین که گفتید برای دستهایی که همیشه خشک هستند در همه ی فصلها هم میشه استفاده بشه و اینکه دست رو سیاه نمی کنه. آخه من وازلین که می زنم به دستم بی نهایت چرب و سیاه و کدر می شه. اصلا بلد نیستم از دستهام محافظت کنم.
عزیزم اگر امکانش هست در مورد شوینده های فومی و کرمی که بالا بهش اشاره کردی کمی بیشتر توضیح بده و اگه خودت هم تجربه ای در استفاده اش داری لطفا بگو . منظورم مارک محصول و ... است .
عزیز دلم امیدوارم همیشه شاد و موفق باشی .
من به شخصه دیگه روم نمیشه سوال بپرسم ، یا تو سایت میگردم یا تصور میکنم اگه ازت میپرسیدم چه جوابی میدادی ، والا
منم با نظر دوستان موافقم که به همین منوال ادامه بدی تا خواننده ها یاد بگیرن قوانین سایت رو اجرا کنن
دوست دارم نگارا