چی نپوشیم؟
یکشنبه, 23 ارديبهشت 1397 ساعت 11:03

برای مراسم عقد محضری چی بپوشم و چیکار کنم؟

این مورد را ارزیابی کنید
(59 رای‌ها)

در طول این چند سال خیلی از شما از من این سوال رو کردین که برای عقد محضری چی بپوشم؟ مانتو؟ پیراهن؟ کت شلوار؟ کت دامن؟ لباس عروس؟ امروز می خوام یک جمع بندی روی نظراتم در این زمینه بکنم و توصیه های جدیدم رو براتون بگم. این روزها عقد محضری خیلی بیشتراز قبل رایج شده. قبلا بیشتر اینجوری بود که یا عقد در محضر اصلا نبود و یا ...

این روزها عقد محضری خیلی بیشتراز قبل رایج شده. قبلا بیشتر اینجوری بود که یا عقد در محضر اصلا نبود و یا برای کسانی انجام می‌شد که مراسم نامزدی یا عقد نداشتن و می خواستن یکهو برن سر اصل مطلب و ازدواج کنن. خود من ده سال پیش که ازدواج کردم، با تصمیم خودمون روز سالگرد دوستیمون که روز مهمی برامون بود و  تقریبا یک ماه قبل از جشن عروسیمون بود، رفتیم محضر عقد کردیم و روز عروسیمون یک عقد صوری غیر سنتی با شکل و شمایل مورد علاقه خودمون برگزار کردیم که عاقدش اصلا عاقد واقعی نبود و متنش هم متنی بود که خودمون نوشته بودیم. یا مثلا دوستم چون فامیلهای فضولی داشت که نمی‌خواست شرایط دقیق عقدش رو بفهمن، چند روز جلوتر از جشن عروسیش رفت محضر و عقد کرد و روز عروسی یک عقد صوری برگزار کردن. در چنین شرایطی که قراره یک جشن عروسی مفصل و به زودی برگزار بشه، لباس عقد محضری می‌تونه یه لباس نسبتا ساده باشه.

 

2

 

اما این روزها به دلیل فشار اقتصادی بیشتری که روی جوونها هست، خیلی وقتها عقد محضری تنها مراسم عروس و داماده و بعدش هیچ مراسمی در کار نیست. یک نکته دیگه هم که این روزها هست، تفاوتهای فرهنگیه که باعث می شه بعضی زوج ها اصلا نخوان عروسی بگیرن. مثلا دوستی دارم که مذهبی و مقید به حجاب نیست و در عین حال با خانواده ای وصلت کرده که به شدت مذهبی و محجبه هستن. دوستم قبول کرده که پیش اونها با شرایط اونها زندگی کنه و پوشش اونها رو پذیرفته ولی چون فامیلها و دوستان دو طرف سنخیتی با هم ندارن، کلا جشن عروسی رو حذف کردن و فقط یک عقد محضری برگزار کردن، چون معتقد بودن به هیچ کس خوش نمی گذره. در چنین شرایطی به نظرم باید لباس عقد محضری یه لباس یه کم سنگین‌تر و بیشتر عروسانه باشه.

 

اگر شما قراره علاوه بر عقد محضری‌تون مراسم و جشنی داشته باشین که در اون لباس عروس می‌پوشین و عقد محضریتون یه مراسم خصوصی با شرکت خانواده های اصلیه، می‌تونین برای محضر کت شلوار، مانتو شلوار، مانتو دامن یا کت دامن بپوشین که از بین اینها پیشنهاد شخصی من پیشنهادهای دامن داره. یعنی کلا به نظرم عروس باید در روز عقد و عروسی روی جنبه زنانه اش تاکید کنه و به همین دلیل دوست دارم عروس دامن بپوشه. رنگ غالب لباس عروس در محضر هم به نظرم باید سفید باشه، اما نه سفید کامل. حالا توضیح می‌دم.

 

4

 

خوب طبعا برای اینکه باید از خیابون وارد محضربشین، دامنتون باید بلند یا ماکسی باشه و تا مچ پا رو بپوشونه. اما اینکه برای بالاتنه چی بپوشین، چند تا گزینه دارین. اگر اندام متناسبی دارین و با پوشش چسبون مشکلی ندارین، می‌تونین یه کت قشنگ کمر تنگ (کمرکرستی) رو با دامنتون ترکیب کنین و اگر اضافه وزن دارین یا کلا نمی خواین لباستون خیلی بچسبه یا خیلی کوتاه باشه، می تونین یه مانتو کتی با قد زیر باسن یا زیر زانو رو کنار این دامن قرار بدین. من خودم تو فصل گرما دامن بلند چین دار سفید (ترکیب تور و نخ و حریر و پولک‌های ریز) رو با یه زیردامنی ساده سفید به همراه یه تونیک از همون جنس پوشیدم که روی سینه و مچ دستش همون پولکها رو داشت. در فصل سردتر می‌تونین یه پارچه ضخیم‌تر و زمخت تر رو انتخاب کنین و مدل دامن رو از خیلی چین‌دار به فون یا راسته تغییر بدین.

 

5

 

همون طور که گفتم به نظر من رنگ لباس عروس باید سفید باشه، اما در شرایط اول که این مراسم اصلی شما نیست و لباستون بیشتر به مانتو شبیهه، برای اینکه شکل پرستارها دیده نشین، بهتره یه رنگ ملایم مثل صورتی روشن، لیمویی، طلایی روشن، آبی روشن، سبز نعنایی، بنفش روشن، شامپاینی، بژ و اینجور رنگها رو در حد کم قاطی ستتون کنین. مثلا شال یا روسری شما می‌تونه ترکیب سفید و یکی از این رنگها باشه. یا لباستون گل‌های رنگ ملیح داشته باشه. من با اون لباسی که گفتم شال ترکیب سفید و صورتی داشتم که قاطیش الیاف بافته براق نقره ای داشت. این هنر شما است که لباستون هم خیلی خیلی عجیب و غریب نباشه و هم با لباس معمولی آدمها تو خیابون فرق کنه. این رنگ ملایم می‌تونه در کیف و کفش شما هم تکرار بشه. فکر نکنین حتما لازمه برای این مراسم کیف و کفش بخرین. فقط یه چیزی رو انتخاب کنین که به سفید و رنگ دوم بیاد. من کیفم ترکیب سفید و صورتی و کفشم صندل صورتی بود.

 

7

 

به نظر من اگر قراره بعدا جشن عروسی داشته باشین و این یک مراسم خصوصیه، لازم نیست آرایشگاه برین و با یه آرایش ملیح و ملایم و مدل موی مرتب می‌تونین چهره دخترونه تون رو به خوبی حفظ کنین و تغییر قیافه و آرایشهای سنگین رو بذارین برای روز جشن عروسی. اگر هم رفتین آرایشگاه شاید بهتر باشه نگین که عروس هستین، فقط سایه ملایم بزنین. خوبه که ریمل سنگین و خوشگلی داشته باشین که وقتی نگاهتون رو از خجالت می اندازین پایین، خیلی زیبا دیده بشین. اگر اکستنشن یا مژه مصنوعی داشته باشین هم میشه. رژ لبتون به نظر من خیلی تیره و پررنگ نباشه. توی رنگهای گلی و صورتی و گوشتی، یه رنگ نسبتا ملایم و یه کمی براق. کلا چهره عروس لااقل در محضر به نظر من باید تر و تازه ودخترونه باشه. موهاتون رو برای جلوی شال یا روسری یه جور ساده مثل فرق کج یا چتری خلوت درست کنین. نیازی نیست گلی چیزی بزنین. گل دست و این چیزها هم در این مراسم نیازی نیست داشته باشین. این یک جور پیوند خصوصی برای خودتونه. در این مراسم در راستای تاکید روی زنانگی عروس خوبه که کفشتون کمی پاشنه داشته باشه، و البته نه اینکه نتونین روش راه برین. این روز کم فعالیتی برای شما نیست.

 

  اگر این عقد محضری تنها مراسم شما است و قراره مهمون زیاد داشته باشین، عکاس و فیلمبردار حرفه ای بیاد و سفره مفصلی بندازین، به نظرم می‌تونین لباستون رو ببرین به سمت پیراهن یا سارافن و دامن. در این شرایط توصیه می کنم یک لباس بلندِ کمر جمع با دامن چین‌دار بپوشید. این لباس می‌تونه ساتن و تافته و خلاصه از جنس لباس عروس باشه، بدون پف اما کلا مجلسی و سنگین. توی خیابون مثل یک عروسی واقعی می‌تونین روی این لباس یه کت یا شنل بپوشین. یک ایده هم اینه که یه لباس عروس نسبتا سبک و کم پف با قیمت مناسب رو تهیه کنین و توی محضر روش یه کت کوتاه یا خیلی بلند بپوشین که بتونین با همون لباس برین آتلیه و عکس بگیرین. برای چنین مراسمی قاعدتا شما دسته گل هم دارین و آتلیه هم می‌رین، پس آرایش صورت در آرایشگاه تقریبا لازمه، اما بهتره موهاتون رو شینیون نکنین چون یکی از بدترین منظره ها در عکسهای عروسی بعضی ها موهای شینیون شده قلمبه سلنبه زیر شال و شنل و چادر و اینها است. بالاخره تعارف که نداریم، قراره مراسم شما با حجاب برگزار بشه، پس موهاتون رو براشینگ یا بافت یا یه کاری کنین که در عین اینکه خوشگله، برجسته و مرتفع نیست و شاخ نداره.

 

10

 

11

 

در مورد زیورآلات توصیه من اینه که گوشواره‌های خوشگل و ظریفی بندازین که توی عکسها پیدا باشه، دستبند و ساعت ظریف طلا یا فلزی و ظریف داشته باشین ولی انگشتر دستتون نکنین و دستها رو خالی بذارین برای حلقه و عکس و فیلم متعلق به حلقه. ناخنهای تمیز مانیکورشده، دستهای تر و تمیز کرم خورده و نرم و یه لاک ملایم به دست و پا هم فراموش نشه. عطر خنک و سبک که یه کمی بیشتر از معمول می زنین و دئودورانت ضدتعریق فراوان که از ملزومات مهم لباس سفید پوشیدنه، یادتون نره. حتما به رنگ تاپ، شلوار و حتی لباس زیرتون دقت کنین و سفید ساده یا حتی ترجیحا کرم بپوشید که از زیر مانتو یا کت اصلا پیدا نباشه. چند هفته قبل از مراسم یه سری به دندونپزشک بزنین و دندونهای جلوتون رو از نظر زیبایی و سفیدی بررسی کنین. من خودم دو هفته قبل یه بلیچینگ انجام دادم که توی عکسها دندونهام سفید و مرتب بیفته. حتی داماد رو هم باید برای این کار بفرستین که دندونهای جلوش رو مرتب و سفید و تمیز کنه وگرنه عکسهاتون خوب نمیشه.

 

9

 

چند تا نکته تکمیلی هم همین جوری می‌گم شاید به درد کسی بخوره. البته می‌دونم ما ایرانی ها انقدر متنوعیم، قومیت‌های مختلف، مذهب ها، شهرها، خانواده ها حتی فرهنگ و مراسمشون با هم فرق داره. من دور و بر خودمون رو می گم که معمولا عقد محضری یه برنامه جمع و جور یکی دو ساعته با حضور خانواده درجه یک عروس و داماده. معمولا بچه ها رو به این مراسم نمی برن، حتی نوجوونها رو. من خودم عقد محضری برادرم در پونزده سالگی حضور نداشتم. خوبه که با نامزدتون هماهنگ کنین داماد یک شاخه گل رز قرمز و یه هدیه طلای کوچیک جدا از همه ماجراها و هدیه و قضایا به همراه داشته باشه که بلافاصله بعد از عقد از طرف خودش به عروس بده. قشنگه که وقتی داماد می خواد حلقه رو دست عروس بکنه نگاهی به پدر و مادر عروس بکنه و بگه با اجازه تون. خوبه خانواده ها رو به روی عروس و داماد بشینن که هم بتونن عکس و فیلم ببینن هم از مراسم لذت ببرن و هم پشت سر عروس و داماد توی عکس های عقد نباشن و لحظات به این زیبایی عروس و داماد رو در کنار هم تنها بذارن. خوبه خانواده داماد یکی دو جعبه شیرینی تر همراهش بیاره که بعد از عقد از خانواده عروس و کارمندهای محضر پذیرایی کنن. خوبه که خانواده عروس و داماد با لباس شیک و رسمی غیر سفید بیان.

 

8

 

برای ما رسم اینه که پدر عروس بعد از مراسم عقد محضری حضار رو به ناهار دعوت کنه. به این منظور از قبل برین چند تا رستوران ببینین و یه جای آروم و خلوت با قیمت مناسب و گزینه های متنوع رو رزرو کنین و کارتش رو بگیرین که خیلی راحت و بی دردسر مدعوین رو به اونجا بفرستین. در ضمن خوبه که هماهنگ بشه عروس و داماد با ماشین جدا از محضر به این رستوران برن و کلا اگر داماد ماشین شخصی نداره، برای اون روز هماهنگ کنه که خانواده اش توی ماشین اون نباشن و با ماشین دوستی، فامیلی کسی تردد کنن. بین اطرافیان ما معمولا بعد از رستوران خانواده ها با هم خداحافظی می کنن و عروس با خانواده داماد می‌ره خونه شون و یکی دو ساعتی گپ و بزن برقص با خانواده داماد (مثلا بچه ها که خونه منتظرن یا فامیل نزدیک) دارن و بعد عصر عروس و داماد با هم میرن بیرون و گردش و خارج از شهر و هر جایی که خلاصه قبلش می‌ترسیدن بدون شناسنامه عقد شده برن! شب هم شام بیرون می خورن و داماد عروس رو می رسونه خونه و خداحافظ!

 

چند تا نکته ضروری هم بگم. من مبنای حرفم اینه که عروس و داماد توی این دوره و زمونه دو تا غریبه نیستن و چه مدرن ازدواج کرده باشن و چه سنتی، دوره ای رو برای شناخت و معاشرت دو نفره سپری کردن و هر روز و شب چند بار با هم تلفنی حرف می زنن و کلا با هم نسبتا صمیمی هستن. در چنین شرایطی چقدر خوبه که اگر قرار مهریه دارید، از قبل هر کدوم از شما دوتا اون رو با خانواده مطرح کنه و اوکی رو بگیره، به جای اینکه در مراسم خواستگاری یا بله برون یا عقد رو در رو بین خانواده ها بحث ایجاد بشه. مثلا ما مهریه مون رو از قبل با هم تعیین کردیم و هر کدوم از پدر و مادرمون اوکی گرفتیم و در مراسم خواستگاری فقط پدر من مطرح کرد که بچه ها ظاهرا تصمیم گرفتن ... مهریه باشه و اونها هم گفتن بله همین طوره؛ جهت توافق جمعی.

 

6

 

برای حفظ آرامش روز عقد برای گرفتن وکالت طلاق، حق کار، تحصیل، انتخاب مسکن ، خروج از کشور و نصف شدن اموال هر کدوم رو که می خواین مطرح کنین از قبل حتما داماد با خانواده اش مطرح کنه و اوکی رو از اونها بگیره و در واقع کل جمعی که در مراسم حضور دارن از شرایطی که قراره مطرح بشه باخبر باشن و چیزی برای کسی تعجب آور و شوکه کننده نباشه. ما هم همین کار رو کردیم. من از قبل به همسرم گفتم من این شرایط رو می خوام؛ تو اوکی هستی؟ اون هم قبول کرد و بعد گفتم لطفا امشب با پدر و مادرت هم مطرح کن که در جریان باشن، رفت و مطرح کرد و اومد. دیگه صحبتش نشد تا روز قبل از عقد که دوتایی رفتیم محضر که شرایط رو بنویسیم و آماده کنیم.

 

چند توصیه هم برای مدعوین عقد محضری: لطفا اگر خودتون عروس نیستین دقت کنین که هوای عروس رو خیلی داشته باشین، نذارین چیزی اعصابش رو خورد کنه و بهش استرس بده. از گل نازک تر بهش نگین. مشکلی چیزی اگر پیش اومد سعی کنین تا میشه بهش اطلاع ندین. کنارش باشین و کمکش کنین. شاید لازم باشه چیزی ازش بگیرین، چیزی بهش بدین یا کاری براش بکنین. دم دستش باشین، اما به این بهونه بهشون نچسبین. حریم خصوصی تازه یافته عروس و داماد رو حفظ کنین. بهشون لبخند بزنین و از ته دل تبریک بگین. بهشون بگین که چقدر زیبا شدن و به هم میان. بذارین اشک شوق از چشمتون جاری بشه. خانواده محترم داماد و خود داماد! تعریف از چهره و لباس عروس فراموش نشه! مادر عزیز داماد، خواهر عزیز داماد، عروس های دیگه خانواده، لبخند بزنین، مهربون باشین و کدورتهای احتمالی رو برای یک روز کنار بذارین. خوشحالی و خوشبختی این عروس خوشحالی و خوشبختی پسر یا برادر شما است.

 

3

 

اطلاعات تکميلي

  • ثبت نظر جدید در این پست فعال است؟: خیر
خواندن 56752 دفعه

کاربر گرامی، برای ثبت پرسش یا نظر لطفا در سایت ثبت نام کنید و یا وارد حساب کاربری خود شوید.

دیدگاه‌ها  

-3 #9 آسیه 1397-03-27 13:48
سلام من در سایت ثبت نام کردم چه جوری باید در قسمت پرسش و پاسخ سوال مطرح کنم؟
#21060 Negara 2018-06-23 12:42:12
سلام همینجوری که اینجا نوشتی

0 #8 اتنا 1397-03-24 16:42
سلام نگارا میشه یک سوالی بمرسم ؟ عدد بازدید کنندگان از سایت تا چند نفر رسیده :-) فکر کنم این سایت جذابت هر روز بازدیدکنندگان زیادی داشته باشه
#21059 Negara 2018-06-23 12:41:58
سلام عزیزم پایین صفحه در نسخه دسکتاپ نمایش داده میشه. شما حتما با موبایلی که نمی بینی. پنج میلیون و هشتصد هزار بازدید داشتیم تا الان :)

+1 #7 sara47 1397-03-06 22:21
سلام نگارای عزیزم وقتی نوشته ها تو میخونم کلی انرژی میگیرم مرسی از این که صادقانه وقتت رو دراختیار مامیذاری دوست دارم.سوالم اینه که آیا خواهر داماد هم میتونه تو محضر دامن بپوشه یا فقط عروس باید بپوشه دامن رو؟شما پیشنهادت برای خواهر داماد چیه؟مادر داماد یا عروس دامن بپوشه بهتره یانه؟ممنون
#21058 Negara 2018-06-23 12:41:13
سلام عزیزم می تونه بپوشه البته اصلا رنگ روشن نباشه. و اینکه اگر عروس شلوار می پوشه شاید دامن برای خواهر داماد جالب نباشه.
خانواده و اطرافیان بهتره برای یک موقعیت رسمی بپوشند. مانتوشلوار شیک رنگی یا تیره کفش پاشنه بلند کیف رسمی سفت و کوچیک

+5 #6 mina 1397-03-05 22:44
سلام نگارای عزیز
خیلی ممنون از مطالب بی نظیرت
واقعا مطالبت همه جانبه اس
ببخشید اگه به نظرت مشکلی نداره
میشه یکم بیشتر در مورد تونیک لباس عقدت
توضیح بدی یا یه عکس مشابه بزاری
من یکم قدرت تصورم ضعیفه :oops:
و خیلی دوست دارم بدونم لباست چه شکلی بوده :roll:
#21022 Negara 2018-05-27 14:13:14
یه همچین چیزی اما پوشیده تر و بلند تر با پولکهای سفید تزیینی دور یقه و لبه استین
ae01.alicdn.com/.../...

با یه همچین دامنی بازم پولک سفید و تور و اینها

images-na.ssl-images-amazon.com/.../...

هر دوش یه کم رسمی تر ولی شبیهش نتونستم پیدا کنم

+3 #5 Nika 1397-03-05 13:49
چقدر دوس دارم من این سایت رو :-)
کاشکی زودتر این رو پست میکردی نگارا :(
+4 #4 rhn 1397-03-01 00:12
نگارا جان میشه راجب لباس خواستگاری برای چادری ها هم راهنمایی کنین؟روسری بهتره یا شال؟مدل دار ببندیم یا ساده؟چه رنگ هایی خوبن؟زیر چادر مانتو بهتره بپوشیم یا بلوز؟سر استینش که از زیر چادر دیده میشه چه مدلی باشه؟کفش روفرشی با چادر خوبه یا نه؟چه رنگ کفشی باشه؟برای اولین جلسه و جلسات بعدی ممنون میشم اگه توضیح بدین
#21021 Negara 2018-05-27 14:08:14
عزیزم مطلب مربوط به لباس خواستگاری رو حتما خوندی دیگه؟ کلیات مطلب اونجا هست. اگر با چادر میای توی مجلس و اگر چادرت رنگ روشن هست می‌تونی شال مدل دار (اما نه مدلهایی که از روی سر رد میشن غیر لیز ببندی یه رنگ تک رنگ و ساده مشابه یکی از رنگهای گل چادر. به نظرم بلوز یا تونیک بهتره چون توی خونه خودتون هستی. سر آستین ساده رنگش هم میشه مشابه شالت باشه. کفش روفرشی هم بد نیست به شرط اینکه فقط خودت نباشی. مادر و خواهر و اینها هم بپوشن. بازهم رنگ مشابه.
سوالاتت رو بذار در بخش پرسشها توی نوبت عزیزم

+31 #3 sana 1397-02-24 15:35
چقدر قشنگ بود نگار جان .
همیشه عالی هستی . گاهی تو مطالبت چیزایی میخونم که شاید تعجب کنم . شما هوای همه چیز و همه کس رو تو مطالبت داری . یعنی نگاه اغراق‌آمیز فقط از جنبه زیبایی یا فقط جنبه مادی ندارید. همه رو درک میکنی و براساس اون مطلب مینویسی. خیلی خوبه که زنانگی و سادگی ها رو همیشه مد نظر دارید و نمیخواید همه چیز رو به زور ببرید تو قالب مد و زیبایی. قربونت .
+14 #2 neda 1397-02-23 13:27
نگارا جون با خوندن پستت هم ناراحت شدم هم ذوق زده
ناراحت شدم چون یه نامزدی شکست خورده داشتم که تمام اون صحنه های عقدو اینا اومد جلو چشمم که البته خیلی غریب بودم تو اون جمع چون اون اقا رو فقط ۱ هفته بود میشناختم و فقط ۲ بار دیده بودم و بعد یک ماه نیم هم همه چی تموم شد.خوشحال شدم و ذوق زده که برای نامزدی آینده این برنامه هارو پیاده کنم :sigh:
میشه اگه مانعی نداره شرایط عقدتون رو بگید چیا بود؟همه اینایی که کفتید بود؟حق طلاقو نصف اموالو اینا؟چه خوب قبول کردن همسرتون پسرای الان انقدر دریده شدن که هیچی قبول نمیکنن :o
#21006 Negara 2018-05-13 13:03:28
بله شرایط عقدم وکالت طلاق، حق کار، تحصیل، خروج مکرر از کشور، انتخاب محل زندگی و نصف کردن اموال بود. ببین گرفتن این حقوق به معنای سلب کردنشون از مرد نیست، با این کار فقط حقوقی که قانون از زن گرفته رو بهش بر می گردونیم و به یه تساوی حدودی می رسیم که هر دو طرف توی زندگی حقوق تقریبا یکسانی داشته باشن. می دونم که به دلیل ذهنیت های اشتباه این کار سخته اما اگر طرف مقابلت رو درست انتخاب کنی، احتمالا خواهد تونست این دیدگاه و استدلال به موضوع نگاه کنه.

+10 #1 Roshana 1397-02-23 12:49
خواهر من یه پیراهن سفید دوخت تا روی زانوش که کمرش نوار زرشکی داشت و شالش هم زرشکی بود.کیف و کفش شیری مایل به سفید و جوراب شلواری سفید.با همون هم رفتیم حرم امام رضا عقد کردیم،دم در روش چادر پوشید و بر خلاف انتظارم خانومی که دم در آدمو میگرده رفتار خوبی داشت و بهش تبریک گفت.
بعدش هم برنامه ی محضر بود و رفتیم ناهار.دو ساعت بعدش هم خداحافظی کردن رفتن هتل و شاندیز و طرقبه.
سر مهریه و زمان عروسی و اینا هم قبلا توافق کرده بودن با این حال باز هم یه بحث کم پیش اومد.حتما قبلش با نامزدتون هماهنگ باشید.

forum banner mobile